به گزارش خبرنگار مهر، شناسایی مکانیسم این شیوه مضر و آسیبزا مهم است چراکه بسیاری از افراد مسن بعد از حمله قلبی دچار نارسایی قلبی میشوند و نیمی از آنها در مدت ۵ سال بعد میمیرند.
مشکل نارسایی قلبی یک التهاب بسیار فعال و لاینحل در قلب است. بعد از آسیب به بافت، نظیر مرگ بافت عضلانی در حمله قلبی، بدن دارای واکنش مفید التهاب حاد است که سلولهای مرده را برداشته و شروع به ترمیم منطقه آسیب دیده میکند. در التیام و بهبود سالم، التهاب حاد برطرف شده و فرایند بهبود ادامه مییابد.
در التیام سالم، لیپیدهای خاصی که بدن از چربیهای رژیمی ضروری تولید میکند همچون سیگنالهایی برای برطرف کردن التهاب حاد عمل میکنند از جمله گروه لیپیدهای موسوم به رزولووین.
در مقایسه با شیوه التیام سالم، محققان دانشگاه آلاباما دریافتند که تلفیق سن و اسید چرب اُمگا-۶ اضافی در رژیم غذایی موشها منجر به افزایش التهاب قلب در مقایسه با موشهای مسنی میشود که رژیم غذاییشان کم چرب بود.
رژیم غذایی متداول غربی سرشار از نسبت بالاتر اسیدچرب اُمگا-۶ نسبت به اسیدچرب اُمگا-۳ است که مشابه با رژیم غذایی حاوی اسیدچرب اُمگا-۶ داده شده به موشها عمل میکند.
اما رژیم غذایی مدیترانهای که دارای مقدار کمتر گوشت است، دارای نسبت پایینتر اسیدهای چرب اُمگا-۶ به اُمگا-۳ است و افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف میکنند کمتر مبتلا به بیماری قلبی میشوند.
محققان دریافتند موشهای تغذیه شده با اسیدچرب اُمگا-۶ اضافی دارای: ۱) میزان کمتر سه نوع آنزیم لیپواکسیژناز در ناحیه مرده ماهیچه قلب بودند، آنزیمی که میتواند لپیدهای نظیر رزولووین از اسیدهای چرب اُمگا-۳ تولید کند؛ ۲) میزان کمتر رزولووین و چندین سیگنال چربی دیگر که به برطرف کردن التهاب حاد کمک میکند؛ و ۳) میزان افزایش یافته سلولهای ایمنی ماکروفاژ که باعث التهاب میشوند؛ و ۴) افزایش آسیب به کلیه و افزایش میزان دو سیتوکین سیگنال دهنده که موجب التهاب میشوند، بودند.
نظر شما